zondag 3 april 2016

Volop bedrijvigheid (recept met honing geroosterde wortelen van Ottolenghi)


Wat een heerlijke drukke tijd is deze tijd van het jaar. Voorzaaien, poten, uitplanten, alles komt tegelijk. Het is dus een kwestie van goed plannen.

De bedden zijn allemaal omgespit en bemest. Wortelen zijn gezaaid, plantuitjes gepoot, doperwten staan in de grond en de radijs is gezaaid. In de koude kas is het een drukte van jewelste. Spinazie, Broccoli, Koriander, sla, Bleekselderij, Koolrabi, Bloemkool en dan staan de tomaten en pepers nog binnen.

Tussen de bedrijven door hadden we ook nog de Paasdagen. Tijd om heerlijke broden te bakken en salades uit te proberen en met z'n allen van te genieten. Ik heb drie salades van Ottolenghi gemaakt en alle drie waren ze fantastisch! Wat kan die man recepten bedenken.

Hierbij het recept uit Plenty More (dit recept is veelvuldig op internet te vinden)

Ingrediënten:
  • 60 gram heldere honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geroosterd en licht gekneusd
  • 1,5 theelepel komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd
  • 3 takjes tijm
  • 1,3 kilo wortelen, geschrapt, in repen van 2 cm x 6 cm
  • 1,5 eetlepel korianderblad, grofgesneden
  • zout en zwarte peper
Tahin-yoghurtsaus
  • 40 gram tahin
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
Verhit de oven tot 220 graden.
Doe alle ingrediënten voor de tahin-yoghurt in een kom met een snuf zout. Roer alles door elkaar en zet opzij.
Doe de honing met olie, koriander- en komijnzaad en tijm in een grote mengkom met 1 theelepel zout en royaal versgemalen peper. Meng de wortelen erdoor tot ze met een honinglaagje zijn bedekt. Spreid ze uit op een grote bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven. Schep ze een of twee keer om.
Schik de wortelen op een grote schaal of op borden. Serveer ze warm of op kamertemperatuur, met een schep saus erover en bestrooid met de koriander.







Geen opmerkingen: